INTERIEURADVIES

INTERIEURADVIES

 

Naast de stilte in jezelf, kan de stilte in je directe leefomgeving ervoor zorgen dat je eerder een gevoel van "thuiskomen" hebt. Een sfeer, een plek waar je de drukke buitenwereld en alle prikkels die op je af komen, even achter je kunt laten.

Door met stilte/ruimte te werken, komt een bijzonder gedeelte in een woning, een meubelstuk of een geliefd accessoire beter tot haar recht. Door de Japanners wordt dit ook wel Ma genoemd, de ruimte om een object heen. Die ruimte krijg je door spullen weg te laten en te letten op de lichtinval in een woning.

Een andere Japanse levensfilosofie waar ik mij tijdens het creëren van interieurs door laat leiden, is Wabi Sabi. Wabi Sabi gaat uit van de kunst van imperfectie, het ziet schoonheid in het onafgemaakte. Dat onafgemaakte kan bestaan uit het werken met verweerde en ruwe materialen, oude met nieuwe meubels combineren of oude delen in een woning accentueren. Het hervinden van stilte in je interieur (Ma), en het verwelkomen van het onafgemaakte (Wabi Sabi), draagt bij aan een sfeervol en persoonlijk interieur.

Je kunt de stille woonsfeer komen proeven in de interieuradvies winkel Stilleven in een 16de eeuws pandje aan de Lange Hofstraat te Zutphen. Omringt door de mooiste nieuwe en vintage producten, geef ik interieuradvies op maat. Samen kunnen we ervoor zorgen dat er voor een redelijk tarief een sereen en stijlvol "thuis" ontstaat.