stilte

Stilte in je leven inbouwen betekent meer dan alleen de stilte opzoeken. Het vraagt om moed om bij alles wat in je leeft en om je heen beweegt stil te staan, er even bij te blijven, het lichtjes aan te raken, zonder er in meegesleurd te worden. Je gedachten te zien komen en gaan zonder ze te serieus te nemen. Bewust te worden van de ruimte tussen de gedachten en meer contact te maken met je hart en je lichaam van binnenuit.

Het gade slaan van wat komt en gaat zonder je ermee te identificeren, komt voort uit het boeddhisme en ligt aan de basis van mindfulness. De Amerikaan Jon Kabat-Zinn heeft de mindfulness, zoals die in Nederland bekend is ontwikkeld. Mindfulness is een echte ervaringsleer, de effectiviteit valt en staat met de eigen beoefening. Ik begeleid je in het vinden van een laagdrempelige manier om het in de praktijk te brengen.

Dit kan door aan de volgende training(en) deel te nemen::

Hilltop retreat. 4 keer per jaar vind er in het ritme van het seizoen, een retraite plaats in een prachtig houten landhuis op de top van De Lochemse Berg. Tijdens deze retraite verzorg ik de meditaties en mindfulness oefeningen. Zie voor meer op https://www.hilltopretreat.nl